Kdo si s oblibou pochutnává na pravých hospodských gulášcích, toho jistě potěšíme naším receptem na kuřecí játra!
Kuřecí játra:
Suroviny:
500 g kuřecích jater
2 větší cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce kečupu
2 lžíce plnotučné hořčice
sojová a worchestrová omáčka
2 lžíce oleje
mletý pepř a paprika, kmín, sůl
Postup:
1. V pánvi na oleji zpěníme kolečka cibulky. Přidáme maso, které necháme osmahnout z obou stran.
2. Promícháme, okořeníme, osolíme, zalijeme vodou a necháme podusit.
3. Dusíme na mírném plameni asi 30 minut a postupně doléváme vodu.
4. Nakonec dochutíme kečupem, hořčicí a omáčkami a prolisovaným česnekem.
5. Gulášek podáváme s chlebem, který si v něm namáčíme, a zapíjíme pivem.
6. Pokud nemáme chleba, můžeme použít hranolky.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty z kuřecího masa